COVID-19 treft verschillende mensen op verschillende manieren. Maar wat voor invloed heeft het Coronavirus op onze relatie? En op onze gezonde levensstijl? En op ons stressniveau?

RELATIE:

De scholen waren geruime tijd dicht en kort daarna was de grote vakantie daar. Ouders moesten van thuis uit werken. Beroep doen op de grootouders werd sterk afgeraden. Zo zaten beide ouders vaak thuis te werken met hun jonge kinderen in huis. Bracht hen dat korter bij mekaar of ontstonden er geregeld irritaties en ruzies als gevolg van deze ongekende situatie? Beide waarschijnlijk maar toch ving ik zelf meer irritatie op dan intimiteit bij de mensen die ik erover gesproken heb.

GEZONDHEID:

In zo’n ongekende pandemie kan je met jezelf aan de slag gaan of je kan je laten gaan. De ene gaat sporten en gezond eten, de andere doet juist veel minder en drinkt liever een extra glas alcohol. Beide vormen heb ik veelvuldig kunnen constateren bij de versoepeling van de maatregelen.

STRESS:

Dit dodelijke virus heeft veel mensen angst ingeboezemd. De beelden waarop mensen te zien zijn die strijden voor hun leven, laten niemand onberoerd. Vooral de al wat oudere mensen werden extra voorzichtig, een paniekaanval was nooit ver weg. Sociaal contact stond op een laag pitje. De angst en de isolatie zorgde voor stress.

Meer dan ooit kan een coach nuttig zijn om je relatie in goede banen te leiden, om je gezondheid de prioriteit te geven die ze verdient en om je stressniveau te verlagen.

Voor info, tips of vragen kan je mij altijd bereiken. Ga naar de contactpagina op mijn website en we weten mekaar wel te vinden.

Voorspoedige groet,

Tim