Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze manier van denken invloed heeft op ons “zijn”. Op wie je bent, op hoe je je gedraagt en hoe je door het leven stapt. Gelukkig kan je jouw eigen mindset aanmaken en heb je de regie van je eigen leven zelf in de hand.

Door positief te denken en positief in het leven te staan, kom je al een heel eind. Voor de positieve mens is het glas altijd halfvol, voor de zwartkijker is het altijd halfleeg. Positief denken geeft je meer zelfvertrouwen, het verbetert je humeur en het vermindert je stressniveau. Bewegen, lachen (humor), knuffelen, sociaal contact, positieve affirmaties, positieve inwendige conversaties en algemeen realistisch optimisme dragen hiertoe bij. Focus je op de positieve zaken in je leven, wees dankbaar, praat positief over jezelf en over anderen. Ga op zoek naar mensen die jou liggen, die jou positieve energie geven. Dat maakt het leven veel aangenamer. Emoties mogen gerust af en toe eens opspelen maar zorg dat je controle hebt over die emoties en over je gedachten.

Iedereen kent in zijn of haar leven de nodige tegenslagen, de ene al wat meer dan de andere. Toch is het vooral belangrijk hoe dat je daarmee omgaat, dat bepaalt alles. Deze tegenslagen verwerken en ze op een bepaald moment een plaats geven is heel belangrijk. Je kan niet blijven rouwen, je kan niet langdurig neerslachtig blijven en je kan niet voor altijd trauma’s uit het verleden blijven oprakelen. Is dat toch het geval? Ga dan op zoek naar een professionele hulpverlener, die samen met jou aan de slag gaat om jouw mindset terug op de rails te krijgen. Je hebt maar 1 leven, probeer het zo vaak als je kan, zo aangenaam mogelijk te maken. Voor jezelf en voor je naaste omgeving. Dat maakt het leven de moeite waard, ook al zie je dat niet zo in je donkerste momenten.

Zorg ervoor dat je in jouw leven de hoofdrolspeler bent en blijft van je eigen positieve film in plaats van een acteur in een voorgeschreven drama. Een positieve mindset zorgt voor onbeperkte mogelijkheden en biedt jou talloze opties tot groei.

Voor verdere inlichtingen of voor de nodige hulpverlening kan je altijd bij mij terecht. Want mensen helpen schenkt ook voldoening en draagt zodoende ook bij aan een positieve mindset.

Gezonde groet,

Tim